sobota od 09:00 do 19:00hod
neděle od 09:00 do 15:00hod
Cena:
2 600Kč
Průběh kurzu:
Dozvíte se a prakticky vyzkoušíte vše, co potřebujete vědět ke zdravému vaření. Díky dvoudennímu formátu vše projdeme dvakrát (snídaně, svačiny, polévky, hlavní jídla a dezerty).
Ráno začínáme přípravou snídaně: několik druhů kaší a snídaňová polévka. Kaše ochucujeme na sladko i na slano
Dopoledne se věnujeme svačinám: např. jáhlové placičky a palačinky na sladko a slano
Na obědy připravíme tři teplá typová jídla: např. pečená, omáčky a léčebný talíř
Po krátké pauze, která je pro zájemce vyplněna přednáškou se věnujeme přípravě dezertů: např. nepečený rýžovo jahelný korpus, vločkový pečený korpus a něco na ně. Připravujeme také dezertní krémy.
Na večeři se nám vaří zdravé jídlo v „pomalém hrnci“ (velký pomocník pro vaření v moderní uspěchané době). K večeři také připravíme hustou zeleninovo-luštěninovou polévku a několik pomazánek.
V průběhu celého dne vše společně vaříme, dochucujeme a jíme. K jídlům připravujeme saláty a pickles. Mimo cenných praktických zkušeností zjistíte, že zdravé vaření není složité, je rychlé a levné a naučíte se skvěle dochucovat. V průběhu celého dne opakovaně mluvíme o zásadních principech zdravého vaření, používáme vhodné kombinace surovin a šetrně je upravujeme. Zaměřujeme se také na využívání přebytků z předchozích jídel.
Ke kurzu dostanete manuál se všemi recepty, včetně postupů.